حوالی امروز/ این بار که هوش مصنوعی قرار است مردگان را بازآفرینی کند و پیش روی ما بنشاند، باز هم موافقان و مخالفان خودش را دارد. «ایسنا» در گزارشی به این موضوع پرداخته که بخشهایی از آن را میخوانید.
ردپای دیجیتالی
زنده کردن مردگان و برقراری ارتباط با آنها، از دیرباز یکی از آرزوهای بلندپروازانه انسانها بوده و حالا با توسعه فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی مولد، این آرزوی دور از دسترس کمکم دارد شکل واقعیت به خود میگیرد. امروزه همه ما زمان زیادی را صرف استفاده از شبکههای اجتماعی و به اشتراک گذاشتن افکار یا تصاویرمان میکنیم. علاوه بر این، به بسیاری از مواردی که دیگران به اشتراک میگذارند هم واکنش نشان میدهیم؛ پستهایی که میپسندیم را لایک میکنیم و برای پستهای دیگران کامنت میگذاریم یا حتی آنها را بازنشر میکنیم. این رفتارها یا به عبارت صحیحتر، ردپای دیجیتالی ما اگر رصد و جمعآوری و پردازش شود، اطلاعات زیادی را درخصوص شخصیت حقیقیمان یا حداقل کسی که وانمود میکنیم هستیم، نشان میدهد. کارشناسان هوش مصنوعی معتقدند این ردپای دیجیتالی تقریباً برای ساخت یک نسخه کپی از ما که پس از درگذشتمان بتواند با دوستان و عزیزانمان چت کند و ارتباط داشته باشد، کافی است!
ماجرا از آنجا آغاز شد که یک کارشناس ارشد هوش مصنوعی در توییتی نوشت: «از این پس بهصورت منظم شروع به ضبط صدای والدین، بزرگترها و عزیزان خود کنید. با جمعآوری دادههای متنی، صوتی و ویدئویی کافی، احتمال ۱۰۰درصد وجود دارد که آنها پس از ترک بدن فیزیکیشان برای همیشه بتوانند با شما زندگی کنند. حتی تا پایان سال ممکن است این امکان فراهم شود». این توییت جنجال زیادی به پا کرد و عدهای آن را کاری غیراخلاقی و خیلیها هم آن را شبیه فیلمهای آخرالزمانی دانستند.
روباتهای سوگواری
ریچارد خوری، رئیس انجمن هوش مصنوعی کانادا میگوید: «در حال حاضر میتوانیم یک کپی دیجیتالی از فرد درگذشته را بازسازی کنیم اما با توجه به اینکه هوش مصنوعی قادر به تفکر نیست، این کپی ساخته شده، کافی نیست. یعنی بازسازی هویت کامل انسانی که شامل احساسات منحصر بهفرد، خاطرات و عواطف پیچیده و منحصربهفرد است تقریباً ناممکن است». البته ظهور و توسعه ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی مولد در چین، از سه سال پیش آغاز شده است. چینیها اطلاعاتی مانند تصاویر، ویدئوها و صداهایی از فرد متوفی را جمعآوری میکنند و با ارائه آنها به یک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی، روباتهایی میسازند که میتواند رفتار فرد متوفی را شبیهسازی کند. این روباتها بسیار در چین مورد استقبال قرار گرفتهاند.
اگرچه این فناوری هنوز در مراحل ابتدایی توسعه است اما از هماکنون کارشناسان درباره اینکه آیا روباتهای سوگواری میتوانند با طولانیتر کردن روند رهایی از غمِ افراد عزادار، سوگواری آنها را کمتر کنند یا آن را بدتر میکنند، اختلاف نظر دارند.
۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۶
کد خبر: 922943
دستاوردهای هوش مصنوعی از همان ابتدای پیدایش انگار مثل تیغ دودَم بود! هربار خبری درباره یافتههای جدید در این زمینه منتشر شد، عدهای از دانشمندان با شگفتی و بهبه و چهچه به استقبالش رفتند و عدهای دیگر با بدبینی از خطرات دستاورد جدید حرف زدند.
منبع: قدس آنلاین
نظر شما